Vanliga frågor

Varför ska jag som födelsedagsbarn välja att göra min önskelista på kalasdax.nu?

När ni gör er önskelista på kalasdax.nu kan barnet själv få vara med och välja vad de önskar sig i present tillsammans med er föräldrar. Ni sätter själva en övre eller undre prislimit för vad ni tycker är rimligt pris för en kalaspresent och ni riskerar inte att få några dubletter.

Varför ska jag som gäst välja att köpa en present direkt från kalasdax.nu?

När du köper din present direkt från önskelistan på kalasdax.nu vet du att det är en present som födelsedagsbarnet önskar sig och blir glad över att få. Du riskerar inte att det blir några dubbletter eftersom artikeln tas bort från listan efter ditt köp. Du betalar endast 20 kr i frakt, inslagnings- och etiketteringsavgift så att presenten levereras inslagen med en hälsning från ditt barn direkt till kalaset.

Kan jag titta på födelsedagsbarnets önskelista utan att köpa något?

Ni kan absolut titta på födelsedagsbarnets önskelista utan att köpa presenten direkt från listan. Observera att om ni köper artikeln från ett annat ställe så kommer den inte att tas bort från listan.

Varför måste jag namnge önskelistan på ett visst sätt?

Det är för att dina kalasgäster enkelt ska kunna hitta rätt lista eftersom det kan finnas fler barn som ska firas på samma plats eller har samma förnamn. Namnge alltid din önskelista precis som det står i exemplet på sidan med för- och efternamn på det barn som ska firas, plats och datum för kalaset. T.ex.  Kalle Karlsson, Lek & Skoj, Göteborg, 2015-03-31.

Varför finns önskelistan kvar fast det är mindre än tre vardagar före kalaset, går det att handla från den då?

Om önskelistan ligger kvar här på kalasdax.nu även om det är mindre än tre vardagar före kalaset går det bra att handla från listan. Listan stängs normalt ner tre vardagar före kalaset för att vi ska vara säkra på att vi kan leverera varan i tid till kalaset. Vid t.ex. lokala kalas kan leveranstiden vara kortare och därmed kan önskelistan hållas öppen för köp längre.

Kan jag göra min önskelista på kalasdax.nu till mitt hemmakalas?

Den möjligheten finns endast om du bor i Stenungsunds kommun, skriv ett mail eller kontakta oss så berättar vi mer. Då kan ni skriva ut kalasinbjudningar direkt från vår hemsida där ni erbjuder era gäster att gå in och kika på er önskelista här på kalasdax.nu.

Kan jag göra en önskelista på kalasdax.nu till ett lekland som inte är anslutet till kalasdax.nu?

Nej tyvärr, vi behöver ha ett samarbete med den kalasarrangör du har ditt kalas hos för att vi ska kunna erbjuda vår service. Vi letar alltid efter fler samarbetspartners så fråga på ditt lekland eller kontakta oss så kontaktar vi ert lekland direkt.

Hur får jag kalasdax.nu till mitt lekland, eller annan kalasarrangör som ni inte redan samarbetar med?

Fråga på ditt lekland så kan de ringa oss eller så kontaktar ni oss direkt så ringer vi upp ert lekland och berättar mer om vår tjänst här på kalasdax.nu.

Hur får mina kalasgäster reda på att jag gjort min önskelista här på kalasdax.nu?

Du skriver ut de inbjudningskort från din kalasleverantörs hemsida som erbjuder dina gäster att gå in och kika på er önskelista här på kalasdax.nu.

Vad händer om mitt barn blir sjuk och inte kan komma till kalaset?

Det finns två olika alternativ om du beställt en present via kalasadax.nu och får förhinder så att du inte kan komma till kalaset. Det första är att kalasarrangören lämnar paketet till födelsedagsbarnet med ett kort på paket där det står: Jag är ledsen att jag inte kan komma till ditt kalas idag, hoppas att du gillar presenten. Hälsningar från: ditt barns namn. Det andra alternativet är att du ringer till leklandet och säger att ni vill att de lägger undan er present. Ni hämtar sedan presenten på leklandet och returnerar den till kalasdax.nu så får ni tillbaka pengarna som artikeln kostade. Observera att ni får inte tillbaka frakt och etiketteringskostnaden på 20 kr och returen sker på egen bekostnad.