Köpvillkor

Viktigt att veta när du vill handla presenter hos Kalasdax.nu

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive moms, inslagnings- etiketterings- och fraktkostnad.

Vid beställning träffas avtal om köp när du väljer att slutföra köp i kassan. Orderbekräftelse genereras sedan automatiskt via kalasdax.nu’s databas utan någon manuell översyn.

För att få handla på kalasdax.nu behöver du fyllt 18 år. Vi skickar endast ordrar till adresser i Sverige.

Vi samarbetar med DIBS när det gäller kortbetalning för att kunna erbjuda dig ett enkelt och tryggt sätt att betala.

Det tillkommer inga avgifter när du betalar med kort.

Leverans och frakt

Varan levereras inslagen och etiketterad till angiven plats för kalaset. Framförhållningen för att en vara skall hinna komma fram i tid till kalaset är 3 vardagar. Detta innebär att sista beställningen för ett kalas som skall hållas fredag, lördag eller söndag är tisdag morgon. Önskelistorna stängs ner vid angiven tidsfrist och det går inte att se önskelistan eller handla från den efter detta. Det går att handla från önskelistan så länge önskelistan ligger kvar här på kalasdax.nu (t.ex. vid  lokala kalas kan leveranstiden vara kortare och därmed kan önskelistan hållas öppen för köp längre).

Till ditt köp från en önskelista tillkommer en ”Frakt- och expedieringsavgift” på 20 kr, i avgiften ingår:
Frakt och expediering 10 kr
Inslagning och etikettering 10 kr
Detta framgår klart och tydligt i varukorgen innan du checkar ut och betalar.

Garanti

Alla garantier på produkter lämnas av våra leverantörer och tillverkare. Kalasdax.nu följer givetvis konsumentköplagen,  reklamationer inom 6 månader från inköpsdatum behandlas enligt denna.

Ångerrätt & Returer

Om ni beställt en kalaspresent från önskelistan på kalasadax.nu och sedan får förhinder och inte kan gå på kalaset finns två alternativ.

  • Det första är att kalasarrangören lämnar paketet till födelsedagsbarnet med ett kort på paket där det står: Jag är ledsen att jag inte kan komma till ditt kalas idag, hoppas att du gillar presenten. Hälsningar från: ditt barns namn.
  • Det andra alternativet är att du ringer till leklandet och säger att ni vill att de lägger undan er present. Ni hämtar sedan presenten på leklandet och retunerar den till kalasdax.nu så får ni tillbaka pengarna som artikeln kostade. Observera att ni inte får tillbaka frakt och etiketteringskostnaden på 20 kr och att returen sker på egen bekostnad.

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den.

Du har inte ångerrätt om: varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.

När du utnyttjat din ångerrätt: Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Returer sker på din egen bekostnad förutom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Återbetalningsskyldighet: Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Vi följer gällande standards kring näthandel inklusive Distansavtalslagen & E-handelslagen. Klicka på den färgade länken så kommer du direkt till lagen på Konsumentverkets hemsida.

Du är alltid välkommen att kontakta Kalasdax.nu på info@kalasdax.nu om du har några frågor kring ångerrätt & returer.

Returadress:
Kalasdax Sverige AB
Kornvivelvägen 13
444 46 Stenungsund

Reservation

Tryckfel och produktbilder, Kalasdax.nu reserverar sig för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida. Vi ger ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi strävar dock alltid efter att återge en så liknande bild som möjligt av produkten.

Trygghet

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss via e-post på info@kalasdax.nu.